Site Network: Home | Duyuru.info | bondcemil | About

Paypal ve E-Gold Nedir?

Paypal ve E-Gold ; internet'te para kazanmanın yaygınlaşması üzerine para biriktirme hesabi olarak kullanılmaya basladi. Yani 2 ay çek beklemiyorsunuz , Şirketler artık paranızı çok küçük bir miktarda veya Aylık , Haftalık paypal veya e-gold'a yatırıyorlar....
Yani en büyük avantajı aylarca çek beklemiyorsunuz bütün şirketler paranızı tek bir hesaba yatırdığı için Ortaya büyük bir miktar çıkıyor.Böylece paranız ortak bir havuzda birikmiş oluyor.
Veya kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenli alışveriş yapmanızı ya da istediğiniz kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para yollayabilmenizi sağlayan, bir nevi online bankacılık sistemidir.
Turkpara.blogspot.com 'da Anlattığım programların hepsi PayPal ve E-Gold'a ödeme yapar.. PayPal'den Türkiye'deki bir bankaya para çekmek imkansızdır. Ama komisyon karşılığı bu işi yapanlar var. PayPal hesabınızdaki para genelde alışveriş sitelerinde (eBay,host,domain siteler vs gibi) kullanılır. E-Gold'dan ise aracı siteler vasıtası belli komisyon karşılığında çekilebilir. Ayrıca PayPal be E-Gold hesabınızdaki parayı PTC, PTS sitelerine reklam vermek için de kullanabilirsiniz.Aşağıdaki Resimlere Tıklayarak PayPal ve E-Gold hesabı hakkında ayrıntılı bilgi alabilir ve Üye Olabilirsiniz.


Not : Paypal zaman zaman Türkiye'den gelen müşterilerini yıldırma politikasına giriyor ve elinden geleni yapıyor.Paypal hesabını kullanabilmek için mutlaka kredi kartınız olmalı (veya ABD bankalarından bir hesap).O yüzden türkçe olduğundan dolayı benimde ilk tercihlerimde yer alan moneybookers'i tavsiye ediyorum.(türk bankalarına para aktarabilirsiniz).Fakat bu tür Programların bazılaı moneybookers'e ödeme yapmayabilir.Bu durumda da E-Gold'u alternatif olarak Kullanabilirsiniz.Eğer ödemelerin hepsi tek hesabımda Olsun istiyorsanız mutlaka paypal hesabı almalısınız.Bu durumda Paypalı sorunsuz kullanmak için :

Kredi kartı numarası girip, kredi kartının size ait olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. yani abd'de bulunan bir hesabı girme zorunluluğunuz yok.

kredi kartının size ait olduğunu kanıtlayabilmek içinde paypal sizden 1.95 $ çekiyor. ve ekstrede yazan 4 hanbeli kodu sizden sitiyor. o kodu yazdığınızda kredi kartının size ait olduğunu kanıtlamış oluyorsunuz ve " Turkish - Verified " yazıyor.

1-2 gün içerisindede çekilen 1.95 $ ı paypal hesabınıza geri aktarıyor

Moneybookers.com (yeni) Türkçe



Paypal ve E-Gold'dan Sonra Kullanılan En Büyük Sanal Kredi Kartıdır.En güzel Tarafı da Türkçe hizmet vermesi.Hemen Üye OLmak İçin Tıklayın.

Siteye Girdikten Sonra sağ-üstten Türk Bayrak'ına Tıklayarak Dilini Türkçe Yapabilirsiniz.Tamamen Türkçe Desteği verdiği İçin ayrıntılı Bir açıklamaya Girmiyorum fakat üye Olacağınız Programların moneybookers.com'a Ödeme yapıp yapmadığını Kontrol Ediniz.(bazı programlar ödemeleri sadece paypal veya e-gold olarak sınırlamış olabilirler).Ayrıcı Türk Bankalarınızdaki kredi kartı veya normal hesaplarınızı kullanabilirsiniz.Normal hesabınızı girerken sizden SWIFT kodu ister.Bu kodu bankarın internet sitelerinden alabilirsiniz.(örn: iş bankasının swifts kodu : ISBKTRIS dir.Türkçe Olduğu için Moneybookers Benim kullanıcılara Tavsiyemdir. Unutmayın ki Paypal gibi Türkler'i bezdirmek için ellerinden geleni yapmıyorlar aksine Türkiye'yi önemsiyorlar.Bol Kazançlar

E-GOLD NEDİR:
E-Gold İnternet'te para kazanmanın yaygınlaşması üzerine para biriktirme hesabi olarak kullanılmaya basladi. Yani 2 ay çek beklemiyorsunuz , Şirketler artık paranızı çok küçük bir miktarda veya Aylık , Haftalık e-gold'a yatırıyorlar....
Yani en büyük avantajı aylarca çek beklemiyorsunuz bütün şirketler paranızı tek bir hesaba yatırdığı için Ortaya büyük bir miktar çıkıyor.Böylece paranız ortak bir havuzda birikmiş oluyor.
E-Gold'dan paramızı nasıl çekeceğiz?
E-Gold'dan paranızı ,banka hesabınıza,kredi kartınıza yatırtabilir veya çek olarak temin edebilirsiniz..
E-Gold'un ortak çalıştığı kurumlar var bu kurumlar sayesinde paranızı E-Gold'dan aracı kuruma , aracı kurumdan da çek veya banka hesabınıza aktarabilirsiniz..
E-Gold Genel Bilgiler
E-Gold'da yaş sınırı yoktur..
Her ülkeden İnternet kullanıcısı E-gold'a sahip olabilir..
Paranızı Banka hesabınıza aktarabilirsiniz..

E-GOLD'A NASIL ÜYE OLUNUR:

İlk önce buraya tıklayarak E-Gold ana sayfasına gidin.Ana sayfa da bulunan [Create An Account] linkine tıklayın.Karşınıza çıkan ekran da ''I Agree'' butonuna tıklayın.Karşınıza kayit bilgilerinizin girileceği bir form gelecektir.
Birinci adımda Account Name yani hesap adinizi gireceksiniz. Tüm kayıt esnasinda koyu alanlari doldurmak mecburidir. Account name olarak adinizi ve soyadinizii kullanabilir veya rumuz girebilirsiniz.
İkinci adimda kullanici adı(username) giriyorsunuz.
Üçüncü adımda Name hanesine adinizi ve soyadiniz, adress hanesine adresinizi, city hanesine bulunduğunuz sehri, state/province hanesine ilcenizi (merkez yazabilirsiniz) country/zip/postal code hanesine Turkey ve bulunduğunuz yerin posta kodunu yaziyorsunuz.Email adresinizi giriyorsunuz. Telefonunuzu yaziyorsunuz.
Alternate passphrase
hanesine ise yedek şifrenizi giriyorsunuz. (eger gercek sifreniz 123 ise buraya 1234 girin yani yedek sifre.sayı ve rakam birlikte olmalı) Dördüncü adimda, passphrase yazan yerde New E-Gold passphrase hanesine sifrenizi New E-Gold passphrase again hanesine sifrenizi yeniden yaziyorsunuz.
5 nci hanede yer alan güvenlik numarasi anlamina gelen Turing Number i dikkatlice okuyup altindaki bosluga yazip open diyorsunuz.
Şunun tekrar hatırlatmak istiyorum,Yabancı firmalara ait web sitelerin de dolduracağınız her türlü form da kesinlikle Türkçe (ç,ş,ğ,ü,ö) karakterler kullanmayınız! Mesela, Özgür Özçelik ismini Ozgur Ozcelik olarak yazın.Yalnız isim yazarken değil,bütün form bilgilerini yazarken (adres bilgisi gibi) Türkçe karakter kullanmayın.Çünkü, yabancı sitelerin çoğu Türkçe karakteri desteklemediği için sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Formu yolladıktan sonra, hesap numaranız, yazmış olduğunuz e-mail adresinize gönderilecektir.
E-Gold ana sayfasına gidin.Ana sayfa da bulunan [Access Your Account] linkine tıklayın.
Account Number bölümüne e-mail adresinize gelen hesap numarasını, Passphrase bölümüne şifrenizi (gizli şifrenizi değil!),
Turing number bölümüne yan tarafında bulunan numaraları dikkatlice yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-gold üyesi olmak için buraya tıklayın.

E-Gold Numarasını Nasıl Kullanacaksınız:
Örneğin Opt in Pays "mail oku kazan" şirketinin ödeme bilgileri bölümünde Current Payment Method isimli bir yer var.Oradan E-Gold'u seçiyorsunuz ve Payment Account Id bölümüne e-gold hesap numaranızı yazıyorsunuz.

Hepinize kazançlı günler dilerim...

PayPal'ın ne olduğunu biliyor musunuz? Internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız bu seçeneği de mutlaka bilmeniz gerekiyor. PayPal, Burada.

Paypal, kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenli alışveriş yapmanızı ya da istediğiniz kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para yollayabilmenizi sağlayan, bir nevi online bankacılık sistemidir. Bu sistem hakkında, kayıt olmaktan tutun da para gönderip almaya kadar bilmeniz gereken herşey, bu yazıda.

Sistem nasıl çalışıyor?
Paypal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışıyorsa da Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 37 ülkedeki kişiler tarafından belli kısıtlamalarla kullanılabiliyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta, Türkiye’nin de dâhil olduğu bir grup ülkede bulunan yerel bir banka hesabına ödeme yapılamaması.

Paypal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme alabilir veya yapabilirsiniz. Bu para birimleri arasındaki değişimleri Paypal otomatik olarak yaptığı için parite gibi detaylarla uğraşmanız gerekmiyor. Tabii bu işlemler için belirli bir ücret alınıyor.

Gelin isterseniz üye olarak Paypal’a ilk adımımızı atalım.

Paypal üyelik işlemleri
http://www.paypal.com adresine girdikten sonra sol üst kısımda bulunan Sign Up bağlantısına tıklayın. Açılacak ilk sayfada öncelikle hesap türünüzü belirlemeniz gerekiyor. Bu hesap türleri Personal ve Business olarak ikiye ayrılsa da, Personal hesap türü daha sonra Premium hale getirilebiliyor.


(Üyelik türleri: Resimlerin büyük Hallerini görmek için Üzerlerine tıklayın)

Personal hesap türü kişisel kullanım için tasarlanmış olup, internet üzerinden ürün alımında kullanılabiliyor ve bunu e-mail adreslerini kullanarak yapıyor. Eğer aynı zamanda e-mail yoluyla veya kredi kartları ile para almak isterseniz, bu durumda Premium Account türüne geçiş yapmanız gerekiyor. Eğer işiniz için tüm alım-satım işlemlerinde Paypal kullanmak isterseniz, bu durumda Business seçimi yapmanız gerekiyor.

Biz başlangıç olarak Personal hesap türünü seçiyoruz ve bunun yanında bulunan listeden de Turkey seçimini yapıyoruz. Daha sonra Continue düğmesine basarak bir sonraki sayfaya geçiyoruz.


(Üyelik Bilgilerini Doğru Girmelisiniz.)


Bu ekranda isim adres bilgilerini doldurup tercihen bedava olmayan e-posta adresimizi ve Paypal için belirlediğimiz şifreyi yazıyoruz. Daha sonra şifre kaybı gibi durumlarda gerekli olan iki gizli soruyu seçip cevaplarını yazıyoruz. Hesabımızın Premium olup olmamasını istemediğimize karar vereceğimiz soruya Yes ve No olarak cevap veriyoruz. Eğer bu seçime Yes cevabı verirseniz para yollamak halen bedava iken para alma durumunda belirli oranlarda kesinti yapılacağını söylememiz gerekiyor. Bunlarla ilgili detaylı bilgileri Lea More bağlantısına tıklayarak öğrenebilirsiniz. Ardından Paypal kullanıcı sözleşmesin onay vermek için Yes seçimini yapıyor ve yine sözleşmenin anlaşılıp anlaşılmadığına dair soruya da Yes cevabını veriyoruz. Daha sonra Sign Up düğmesine basarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.


(Kredi kartı bilgilerini daha sonra da girebilirsiniz)

Bu sayfada Paypal ile para yollayabilmeniz için gerekli olan kredi kartı bilgilerini giriyoruz. Dilerseniz Cance” düğmesine basarak bu işleminizi sonraya erteleyebilirsiniz. Bu işlemleri bitirdikten sonra e-posta adresinize gelen bağlantıya tıklayarak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlem de tamamlandıktan sonra artık Paypal üyesi oluyorsunuz.

E-posta hesabınıza gelen bağlantıya tıklayarak bilgilerinizi onaylamış oluyorsunuz.
Genel Paypal kullanımı
Aktivasyon işleminden sonra göreceğiniz gibi My Account bölümü altında hesabınızın detaylarına ulaşabiliyorsunuz. Gelin isterseniz bu bölümleri tek tek inceleyelim.

(E-posta hesabını yönetir gibi)

Overview
Bu bölümden hesabınıza genel bir bakış yapabilirsiniz. Eğer hesabınıza bir kredi kartı eklemediyseniz, ekranın sol bölümünde bulunan Add Credit Card bağlantısına tıklayarak kredi kartı eklemesi yapabilirsiniz. Yine ekranın solunda bulunan Upgrade Account bağlantısına tıklayarak hesabınızı genişletebilirsiniz.

Add funds
Daha çok ABD’de banka hesapları bulunan kullanıcılar için tasarlanmış. Kredi kartı kullanmadan banka hesabınız üzerinden Paypal hesabınıza para yüklemeniz mümkün. Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız, bu bölümü kullanamazsınız. Ancak kredi kartı eklediyseniz, Paypal hesabınızda para olmasa da başka hesaplara para aktarabilirsiniz. Göndereceğiniz miktar, kredi kartınızdan otomatik olarak çekilir.

Withdraw
Benzer şekilde ABD bankalarında bir hesabınız varsa bu bölümden Paypal hesabınızda bulunan parayı bu hesaba geçirebilirseniz.

History
Tarih ya da geçmiş bölümü olarak düşünülmesi gereken bu bölüm yardımıyla geçmişte Paypal üzerinden yaptığınız tüm işlemleri görebilirsiniz.

Resolution center
Çözüm alanı temelde Paypal hesapları kullanılarak alınmış bir ürünün sorunlu olması veya ücreti ödenmiş hizmetin alınamaması gibi durumlar için kullanılıyor. File a Claim bağlantısına tıklayarak Paypal kullanarak yapmış olduğunuz bir alışveriş için hak talebinde bulunabilirsiniz.

Profile
Bu bölümden Paypal hesabınız ile ilgili temel tüm ayarlamaları yapıyorsunuz. Profile bölümü Account Information (hesap bilgileri), Financial Information (finasal bilgiler), Selling Preferences (satış tercihleri) olmak üzere üçe ayrılıyor. Credit Cards bağlantısına tıklayarak kredi kartı bilgilerini ve fatura adreslerini girebilirsiniz.

Para yollama
Send Money bölümüne tıklayarak para yollama bölümüne girdikten sonra göreceğiniz gibi Pay Anyone ve Pay For eBay Items olmak üzere iki alt bölüme ulaşabiliyorsunuz.

(Para göndermek için girmeniz gereken bilgiler)

Pay anyone
Öncelikle Recipient’s Email bölümüne alıcı kişinin e-posta adresini yazıyorsunuz. Altında bulunan Amount bölümüne yollayacağınız para miktarını giriyorsunuz. Currency bölümünden yollayacağınız paranın birimini belirliyorsunuz ($,€).

Kayıt olurken belirlediğiniz para birimi dışında bir para birimiyle para yollayacaksınız, bu işlemden bir miktar komisyon kesileceğini unutmamalısınız. Type bölümüne ise parayı yollama nedeninizi yazıyorsunuz. Subject ve Note bölümleri ise alıcıya yollanacak bilgilendirme mailinde kullanılıyor. Bu yüzden doldurmak zorunlu değil.

Pay for items
Bu bölüm özellikle eBay’den alışveriş yapan kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Böyle bir düşünceniz yoksa bu bölümü es geçebilirsiniz.

Para talep etmek
Paypal’da iki şekilde para talebinde bulunabilirsiniz.

(Para talep etmek için kullanacağınız pencere)

Create a money request
Bu ekranda e-postasını yazacağınız kişiden para talebinde bulunabiliyorsunuz. Basit olarak tasarlandığı için ilgili bölümleri doldurmada zorlanmayacaksınız.

Create an invoice
Invoice” (fatura) bölümü para talebinin biraz daha gelişmiş halidir. New Invoice ile oluşturacağınız yeni faturaya talep ettiğiniz ücretleri ve bunların detaylarını yazabiliyorsunuz.

Merchant tools
Paypal’ı yoğun olarak para girişleri için kullanan kişilerin işine yarayabilecek bir bölüm. Bu bölümde düğmeler oluşturarak web sitenize koyabilir ve ziyaretçilerinizden size bağış ya da ödeme yapmasını sağlayabilirsiniz. Burada hazır butonlar bulabileceğiniz gibi kendi istediğiniz ya da belirlediğiniz düğmeleri de kullanabilirsiniz.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.