Site Network: Home | Duyuru.info | bondcemil | About

KKTC’DE Kıbrıs Türkleri’nin ve Mücahidinin sesi olarak bilinen Bayrak Radyo Televizyonu, yayımlanan “Duvarımız” adlı belgeselle çizmeyi aştı. 1994 yılında CTP’li Niyazi Kızılyürek ve Panikos Hrisantu adlı Rum tarafından CTP’li Neşe Yaşin’in de katkılarıyla hazırlanan belgeselde Ada’daki Türkiye ve Türk askeri işgalici, TMT ise vahşet yapan bir kuruluş olarak anlatıldı.

Rum iftiraları

İşte belgeselde geçen konuşmalar:

“Bu adi mahluk TMT, meyhanede Rumlara hizmet ettiğim ve Hristiyanları sevdiğim için beni dövdü....”

“Türkiye 1974’te garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs’a müdahale etti. Anayasa ile toprak bütünlüğünü kouyacaktı, barış getirecekti. Ama ne var ki ordusunun barışı, istila, cinayet, işgal ve tecavüzdü.”

“Türkler bizi esir aldılar. Bir Türk subayı geldi, ‘hepsini kurşuna dizin’ dedi. Dipçiklerle bizi dövmeye başladılar. Daha sonra kurşunlar yağmaya başladı. Eşim, oğlum ve yanımdakiler yere düştü. Bir Türk, kucağımdaki çocuğumu alıp yere savurdu. Bu arada Türkler tecavüz etmek için genç bir Rum kızını yakaladılar. Yere yatırıp, tecavüz ettiler...”

Bayraklar çıkarıldı

Evet, belgeselde Türk milletini aşalağıyıcı, Rum propogandasını yapacak sözlerle âdeta Rumlar’ın asılsız iddialarıyla kendi ulusal kanalımızı Rum siyasi kanalı haline dönüştürdüler. Hal bununla kalmadı. BRT Haber Bülteni jeneriğindeki KKTC ve Türkiye Bayrakları da çıkarıldı. BRT Müdürü Hüseyin Gürşan, CTP dönemiyle başlayan görevinde ulusal kanalımızı iki toplumlu etkinliklerin reklamları ile Rum ve Türk gençleri kamplara davet eden UNDP etkinlikleri ve hatta sergilediği tiyatro, koro sunumları ile âdeta birleşik Kıbrıs ve Kıbrıslılık propogandası yaparak Türk milletine büyük bir saygısızlık yapmıştır.

BRT Müdürü Gürşan “ulusal davanın içte ve dışta savunulması” ilkesini çiğneyerek sahip olunan internet sitesindeki BRT logolarındaki bayraklarımızı da kaldırarark siteyi üç dilde yayımlamaya başlatmıştır.

Sağduyuya saldırı

Kıbrıs’ta yaşayan Türk halkının, Kıbrıs Türkleri’nin Anavatanlarından koparılması için değiştirilen tarih kitaplarımızdan tutunuz da şehitlerimizi, milli mücadelede varolmamız için uğraşan TMT’nin lekelenmeye çalışılmasına kadar, hatta 23 Nisan etkinliklerimizin Anavatanla olan formatından kaldırılarak Avrupai tarzda kutlanma getirilmesi, bu topraklarda, vatan, millet, Türklük ve İslam kavramını bilen birçok insanımızı rahatsız etmektedir.

BRT’deki olaylardan sonra konu ile ilgili kamuoyuna bilgi veren ulusal çizgideki VOLKAN gazetesi Rum tarafındaki Gothe Enstitüsü’nde faaliyet gösteren ve özel web sayfası bulunan “Toplumlararası ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı forum” adlı örgütün hedefi olmuştur. Örgüt yaptığı açıklamada “Duvarımız” adlı belgeselin BRT’de yayımlanmasını eleştiren VOLKAN gazetesi hakkında soruşturma açılması ve Volkan gazetesindeki çalışanlarının AB nezdinde cezalandırılması için girişim başlatıyor.

Anavatan’a çağrı

Şimdi tüm Anavatan’daki yetkililerden konu ile ilgili soruşturma açılmasını ve KKTC’de VATAN, BAYRAK, DEVLET VE TÜRK ORDUSUNA sahip çıkan halkımıza el uzatmasını bekliyoruz. Volkan gazetesine yapmış olduğu cesur yayınlarından ötürü şükranlarımızı sunuyoruz.

kaynak:tercüman

0 yorum:

Yorum Gönder

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.