Site Network: Home | Duyuru.info | bondcemil | About

Pentagon’dan Youtube’a yasak

Geçtiğimiz haftalarda, Irak’ta çekilen savaş ve terörle mücadele görüntülerini Youtube’da yayınlayan Pentagon, bölgede savaşan askerlerine Youtube, MySpace gibi görüntü paylaşım sitelerine erişimi yasaklıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak ve Afganistan’da savaşan askerlerine Youtube, MySpace gibi özel videoların paylaşıldığı internet sitelerini yasaklama kararı aldı. Pentagon yasağa gerekçe olarak, askerlerin ailelerine gönderdiği resim ve videoların çok büyük boyutlarda olmasını ve bilgisayar sistemini yavaşlatmasını öne sürüyor.

Ancak uzmanlara göre, yasak kararının arkasında teknik yetersizlikten çok operasyonların güvenliğinin tehlikeye atılmaması amacı yatıyor. Yıllardır ailelerinden uzakta, Irak ve Afganistan’da görev yapan ABD askerlerinin konuya vereceği tepki merak edilirken, Pentagon’un aldığı bu kararın tartışma yaratması bekleniyor.

Zira ABD Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda görüntü paylaşım sitesi Youtube üzerinden bir kampanya başlatmıştı. “Savaş bölgesinde neler olup bittiğini kamuoyuna göstermek çok önemli” diyen Pentagon, video görüntülerinde “Iraklı ve ABD’li askerlerin özgür Irak için omuz omuza çarpıştığı” mesajını yaymaya çalışıyordu.

Kaynak:ntvmsnbc

0 yorum:

Yorum Gönder

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.